loader

Hlavná

Prevencia

Orvirem

Sirup pre deti, OLYPHEN Corporation

Indikácie na použitie

Prevencia a liečba chrípky a ARVI u detí vo veku 1 rok.

Diskusný liek Orvirem v záznamoch mamičiek

V lieku orvirem je rimantadín liek s preukázanou účinnosťou proti vírusom. Ošetrovali sme ich v zime a chrípke. Áno, tu neviete, čo piť na prevenciu! Možno len vitamíny, otsillocoktsinum, šípky a citrusy. Ani flupferon mi nepomohol ani Derinat! V počiatočných termínoch kvapkala a bola stále infikovaná dieťaťom. A z Viferonovoy masť nosu svrbia, ako by.

Tempo spalo s najväčšou pravdepodobnosťou po orvireme. Počas vírusu pomáha dobre + nemá imunomodulačnú vlastnosť. Takže +1.

Wow, získavate všetkých 7 dní? Hrôza! Ani mi nič nepomôže ((už každých 2,5 hodiny niečo dávam, už je to strašidelné. Ako by intoxikácia nebola z takéhoto množstva ((je cytovir lepší ako orvirem? Je to aj antivírusový liek?

. neskôr nechápem, kde to mám, (((a čo by ste odporučili okrem sviečok? Čo môžem urgentne dať? Skúšal som to ako flupferón a aflubín. Nevidel som ten efekt. Bol som opäť liečený hormonexom, ale potom bola vysoká horúčka. keď lekár príde a ani nehovorí, že potrebuje darovať krv, vidieť vírusovú alebo infekčnú chorobu, myslím, že by som mal darovať sto, alebo sa mýlim?

. Teraz, pri prvom znamení, nalejem.. Áno, áno, ja to vyplním, dobrá porcia a všetko, 2-3 krát stačí. o antibiotikách VŠETKY zabudli.. Aj pri prvých príznakoch prechladnutia dávam profylaktickú dávku Orviremu. 1-2 krát dosť. Pochitayt.

Bežne nosíš Derinata, pomáha ti? Ak chcete byť úprimný, prvá vec, ktorá chytí vaše oko. Pre mňa, ten Derinat, že anaferon je rovnaký. Vo Viferone a Orvireme máme iné zloženie, robíme prvé, ale zatiaľ len schvaľujeme.

. Automatický prechod. Pomáha nám, veľmi dobre 3. deň pijeme a okamžite kaši mokrý, potom inhalácia lazolvana a bromhexín vykašliavanie.. ale tento rok je nedotknutý. po užití

. Začína, keď teplota trvá dlhú dobu, ale budem čakať o niečo viac s myšlienkou „čo keby sme mohli urobiť bez nich“ predtým, než im dáme a presne nasledujúci deň pomocou panadolu, zlepšenie. Zdá sa mi, že Orvirem nemieša, ale je to s lekárom. Okamžite to začnem, keď začne ochorieť. Pomohlo mi to, hoci to bolo pre deti. YOU.

Teraz len počkajte, to vyjde. v takýchto prípadoch okamžite podám prof. dávku Orviremu. Pomáha nám to. Táta ležal týždeň s vírusom a mláďatá si ani nevedeli zle.

Môže niečo ako orvirem začať dávať? Je to špecificky z chrípky. Od Inety "Liek je predpísaný pre chrípkové infekcie typu A, akútne respiračné vírusové infekcie. Používa sa aj ako profylaktický prostriedok pre osoby staršie ako 1 rok. Pre chrípku typu B tiež pomáha, pretože má anti-toxický účinok. Liek je dostupný vo forme ružového sirupu."

Orvirem nám tiež veľmi pomohol a Tsitovir. Ale toto je, keď VIRUS. Ale v okamihu, keď to nepomohlo, tempo 40,2, na 4. deň, začali dávať antibiotiká, okamžite pomohol. Je zrejmé, že bakteriálne infekcie, bohužiaľ.

Viburcol ako antipyretikum ako analgetikum. Myslím, že nám naozaj nepomôže. Preto sa striedal s nurofenom. A potom Viferon orwirem nahradil. Nevieš, čo je lepšie. Sviečky tu dráždia sliznicu, preto hlien s pruhmi krvi. Myslím, že toto je naša slabá stránka, poďme k gastroenterológovi. Orvirem malinový sirup, jahodový nurofen - tzn. vysoké riziko alergií, ak sú náchylné. Preto zyrtek dal. Hrôza. Neznášam pilulky).

Dávam zdravý poriadok a veľa pomáha. Dokonca aj keď je jedna lyžica kŕmená.

Tento Viferon nám ani nepomohol, ale plytvali peniazmi (Orvirem sa zachránil! Ďalšia eukalyptová tinktúra je v pohode! Bol to Sevastyanov, ktorý nám poradil. Pre vírusy a skutočne pre našu ekológiu, pre pohár vody (pitie pri izbovom tempe)) L. Eukalyptové tinktúry (lekáreň stojí penny) a nechať ich stáť jednu hodinu tak, aby alkohol zmizol Dajte Manyunovi lyžičku 4-5 krát denne, nechajte seniora 4-5 krát denne a vy a váš manžel môžete Dajte si napiť niekoľkokrát denne! To je protizápalové a antiseptické! staršie.

mali sme to nezrozumiteľné niečo, čo Fedka a Olko mali päť dní teplotu od 39,4 do 40,3 a nič iné, všetko šlo pre šieste a to bolo všetko. deti sa zotavili s manželom a myslíme si, že Derinat a Orvirem (preventívny antivírusový program) nám tak dobre pomohli.

Prof. dávka Orvirema-ihneď. Pomáha nám to dobre. Pamätám si, že môj manžel ležal 10 dní vo vrstve, nosil malé bez následkov (Kirill mal len slabú rinitídu, Temka vôbec nebolela)

. Keď mám silnú teplotu, zachránim svoje dieťa s digiconom (výsledok pre najdlhšie zo všetkých sviečok). Neutieram, ale len mi dajte do sprchy - to tiež pomáha a chrípka bola liečená ARVIREMOM! Čoskoro!

. m a potom sa objaví alebo sa nemusí zobraziť vôbec. Angina by navštívila lekára - a vy sami, ak sa pozriete do krku - biely kvet, nie je možné ho nechať ujsť. V tvojom veku nás Orvirem zachránil - vynikajúci antivírus, rýchlo sa postaví na nohy. Zdravie pre vás, nie je chorý

. Neviem, čo si mám myslieť, ale ab jej pomohol, aj keď teraz je niečo iné, kým sme išli na ORL, mali sme testy a siatie krvi a moču a pokračovali v liečbe, vyhradil som si orvirem a Tamiflu len pre prípad, že celá rodina pije prevencia proti chrípke ingavirínu (nie je to lacná), pretože médiá vystrašili túto epidémiu, neviem o vás, máme všetko v lekárňach v Moskovskej oblasti, mám na sklade toľko liekov, aké som nikdy nebol, moja dcéra málokedy ochorela, Rozhodol som sa, že tento rok si dám očkovaciu látku proti chrípke, skôr proti chrípke Ylä. Čoskoro! Tamiflu av Moskve, teraz popoludní s ohňom.

Pozorne si prečítajte Orvirem.. Vynikajúci liek, pri prvom náznaku prechladnutia, profylaktickej dávke hneď..2-3 dni a dieťa je zdravé.. Len som sa zachránil, akonáhle som začal dávať, tak sme chodili do materskej školy dva roky bez hlien kašeľ.. Na jeseň, celá rodina ochorela, otec nemohol ani ísť na záchod, bol chytený takým silným vírusom.. S Orvirem, Kirusha mal slabý kašeľ a Artyomka všeobecne.

Orvirem

Orvirem - antivírusový liek. Aktívne proti kmeňom vírusu chrípky A (najmä A2).
Má antitoxický účinok na ARVI a chrípku spôsobenú vírusom typu B. t
Zvláštnosťou lieku je, že v ňom je rimantadín fixovaný na matrici alginátu sodného. To umožňuje Orviremu zabezpečiť predĺženú cirkuláciu lieku so znížením jeho toxicity, pretože rimantadín v tejto dávkovej forme nie je okamžite uvoľňovaný, čo spôsobuje postupné a predĺžené uvoľňovanie do krvi. To znižuje stupeň toxicity rimantadínu, zlepšuje farmakokinetiku a mechanizmus účinku lieku.

Indikácie na použitie
Liek Orvirem sa používa na prevenciu a včasnú liečbu chrípky a ARVI u detí starších ako 1 rok.
Profylaxia Rimantadine môže byť účinná pri kontakte s ľuďmi, ktorí sú chorí doma, keď sa infekcia šíri v uzavretých kolektívoch a je vystavená vysokému riziku vzniku ochorenia počas epidémie chrípky.

Spôsob použitia:
Pri liečbe sa Orvirem sirup užíva perorálne (po jedle) vodou podľa nasledujúcej schémy: u detí od 1 do 3 rokov, v deň 1, 10 ml (2 čajové lyžičky) sirupu (20 mg) 3-krát denne ( denná dávka - 60 mg); v 2. a 3. dni - 10 ml 2 krát denne (denná dávka - 40 mg), 4. deň - 10 ml 1 čas / deň (denná dávka - 20 mg); pre deti od 3 do 7 rokov - 1. deň - 15 ml (3 čajové lyžičky) sirupu (30 mg) 3 krát denne (denná dávka - 90 mg); v 2. a 3. dni - 3 čajové lyžičky 2 krát denne (denná dávka - 60 mg), 4. deň - 3 čajové lyžičky 1 čas / deň (denná dávka - 30 mg).
Pre prevenciu je liek predpísaný: pre deti od 1 roka do 3 rokov - 10 ml (2 čajové lyžičky) sirupu (20 mg) 1 krát denne; deti od 3 do 7 rokov - 15 ml (3 čajové lyžičky) sirupu (30 mg) 1 krát denne počas 10-15 dní v závislosti od zamerania infekcie.
Denná dávka rimantadínu by nemala prekročiť 5 mg / kg telesnej hmotnosti.

Vedľajšie účinky
Orwirem je zvyčajne dobre tolerovaný. Počas užívania Orviremu môže byť nauzea, flatulencia, anorexia, bolesť hlavy, kožná vyrážka, svrbenie a žihľavka extrémne zriedkavé.

Kontraindikácie:
Kontraindikácie pri používaní sirupu Orvirem sú: precitlivenosť na rimantadín a iné zložky lieku; vek do 1 roka; akútne a chronické ochorenia pečene, obličiek; hypertyreóza; diabetes mellitus; tehotenstva; dojčenie.

tehotenstva:
Liek Orvirem je kontraindikovaný na použitie počas gravidity a laktácie.

Interakcia s inými liekmi:
Orvirem znižuje účinok antiepileptík. Zvyšuje pôsobenie kofeínu; aspirín a paracetamol znižujú koncentráciu rimantadínu v krvi.

predávkovania:
Doteraz neboli zistené prípady predávkovania Orviremom.

Podmienky skladovania:
Orvirem skladovaný na tmavom mieste pri teplote neprevyšujúcej 25 ° C.
Uchovávajte mimo dosahu detí.

Formulár vydania:
Orvirem sirup pre deti - hustá tekutina ružovej alebo svetlo červenej farby, sladká chuť s horkou dochuťou; v tmavých sklenených fľašiach po 100 ml, 1 fľaša v balení.

zloženie:
1 lyžica sirupu Orvirem (5 ml) obsahuje: 10 mg hydrochloridu rimantadínu;
pomocné látky: cukor, alginát sodný, E122, čistená voda.

Orvirem - návod na použitie, sirup pre deti

Orvirem je antivírusový sirup pre deti s preukázanou účinnosťou na prevenciu a včasnú liečbu chrípky A. Orvirem je domáci antivírusový liek pre deti novej generácie, ktorý vyvinul Výskumný ústav chrípky (Petrohrad).

Orvirem je dostupný vo forme sirupu pre deti s účinnou látkou rimantadín hydrochlorid. Pomocné látky: cukor, alginát sodný, farbivo 2122 (karmuazín, azorubín), čistená voda.

Alginát sodný (v potravinárskom priemysle je označovaný ako E-401 a je schválený na použitie pri výrobe detskej výživy), má adsorpčné a detoxikačné vlastnosti, čo prispieva k jeho antitoxickej aktivite. To znamená, že alginát sodný znižuje toxický účinok rimantadínu (ktorý je kontraindikovaný u malých detí a je povolený len pre deti od 7 rokov).

Orvirem - indikácie na použitie u detí

Názov Orvirem možno dekódovať ako SARS + REMADADIN, avšak v oficiálnom návode na použitie je indikácia na použitie Orviremu iba prevenciou a včasnou liečbou chrípky A u detí starších ako 1 rok. Profylaxia Rimantadine môže byť účinná pri kontakte s ľuďmi, ktorí sú chorí doma, keď sa infekcia šíri v uzavretých kolektívoch a je vystavená vysokému riziku vzniku ochorenia počas epidémie chrípky.

Informácie o používaní tohto lieku ako prevencia a / alebo liečba SARS v návode na použitie lieku nie sú.

Antivírusový sirup Orvirem je však široko používaný v pediatrii (predpísanej pediatermi) ako liečba prechladnutia vírusov (ARVI).

S najväčšou pravdepodobnosťou je to spôsobené tým, že zamestnanci oddelení detských infekcií ruskej Štátnej lekárskej univerzity. N.I.Pirogov na základe klinickej nemocnice Morozov Detská mestská nemocnica, Infekčná klinická nemocnica č. 1 (Moskva), uskutočnila štúdiu na štúdium klinickej účinnosti a bezpečnosti lieku Orvirem s ARVI u detí vo veku od 1 do 16 rokov.

Štúdia zistila, že obdobia úľavy od klinických príznakov akútnych respiračných vírusových infekcií, ako je hypertermia (horúčka), hyperémia (sčervenanie) sliznice orofaryngeálnej sliznice, kašeľ a sipot v pľúcach, boli významne nižšie v hlavnej skupine, vrátane Orviremu, v porovnaní s inými pacientmi, v porovnaní s inými pacientmi. skupina, ktorá nedostala tento liek (čas na zastavenie klinických príznakov ARVI bol v priemere o 30% nižší ako u detí, ktoré nedostali Orvirem). Zároveň bol liek Orvirem rovnako účinný u detí s ARVI komplikovanými a bez komplikácií.

Uskutočnené štúdie nám teda umožňujú charakterizovať účinnosť lieku Orvirem pri liečbe ARVI u detí tak dobre a považovať liek za bezpečný a odporúčaný na liečbu nielen chrípky, ale aj iných ARVI u detí, vrátane záškrtu I - II. stupňa. *

*) Chrípka a SARS: nové spôsoby riešenia problému u detí od 1 roka. Asociácia detských infekčných chorôb. Informačný list Pediatria. Dodatok k časopisu Consilium Medicum. 2009

Orvirem - návod na použitie pre deti

Orvirem je hustý sirup, sladká chuť s horkou dochuťou, ružová alebo svetlo červená farba, lepkavá. Pred použitím pretrepte sirup. Po každom použití opatrne očistite hrdlo fľaše a zaskrutkujte uzáver. Ak sa tak nestalo, sirup na veku rýchlo kryštalizuje kvôli cukru.

Na prevenciu používajte sirup Orwirem:

  • deti od 1 roka do 3 rokov - 20 mg - 10 ml (2 čajové lyžičky) raz denne;
  • deti od 3 do 7 rokov - 30 mg - 15 ml (3 čajové lyžičky) 1 čas / deň;
  • deti od 7 rokov - 50 mg - 25 ml (5 čajových lyžičiek) 1 čas / deň.
Preventívny kurz je 10-15 dní.

Na liečbu (s päťdňovým chodom) sa Orvirem sirup používa po jedle s vodou:

  • Deti od 1 roka do 3 rokov - prvý deň v dávke 60 mg / deň: 10 ml alebo 2 čajové lyžičky (20 mg) 3-krát denne; 2 a 3 dni - 40 mg / deň: 10 ml alebo 2 čajové lyžičky (20 mg) 2-krát denne; 4-5 dní - 20 mg / deň: 10 ml alebo 2 čajové lyžičky raz denne.
  • Deti od 3 do 7 rokov - prvý deň v dávke 90 mg / deň: 15 ml alebo 3 čajové lyžičky (30 mg) 3-krát denne; za 2 a 3 dni - 60 mg / deň, t.j. 30 mg (15 ml alebo 3 čajové lyžičky) 2-krát denne; 4 dni - 30 mg / deň (15 ml alebo 3 čajové lyžičky) raz denne.
  • Deti od 7 do 10 rokov v dávke 100 mg / deň - 25 ml alebo 5 čajových lyžičiek (50 mg), 2-krát denne.
  • Deti od 10 do 14 rokov v dávke 150 mg / deň - 25 ml alebo 5 čajových lyžičiek (50 mg) 3-krát denne.

Varovanie! Denná dávka nemá prekročiť 5 mg na kg telesnej hmotnosti.

Po požití sa Orvirem takmer úplne, ale relatívne pomaly vstrebáva v čreve.

Kontraindikácie Orvirem

  • akútne ochorenie pečene;
  • akútne a chronické ochorenie obličiek;
  • hypertyreóza;
  • tehotenstva;
  • obdobie laktácie;
  • deti mladšie ako 1 rok (primerané štúdie bezpečnosti sa neuskutočnili u detí mladších ako 1 rok, preto je im rimantadín kontraindikovaný);
  • precitlivenosť na rimantadín a zložky liečiva;
  • intolerancia fruktózy;
  • nedostatok sacharózy / izomaltázy;
  • glukózo-galaktózovej malabsorpcie.

S opatrnosťou by ste mali používať liek Orvirem so závažným chronickým zlyhaním obličiek, so zlyhaním pečene a cukrovkou (15 ml sirupu zodpovedá 1 jednotke chleba (CU)). U pacientov s epilepsiou s použitím lieku sa zvyšuje riziko vzniku epileptického záchvatu.

Vedľajší účinok sirupu Orvirem

Na strane gastrointestinálneho traktu: nevoľnosť, vracanie, bolesť v epigastriu, flatulencia, anorexia.

Zo strany centrálneho nervového systému (CNS): bolesť hlavy, závraty, nespavosť, neurologické reakcie, zhoršená koncentrácia.

Iné: hyperbilirubinémia (zvýšenie sérového bilirubínu), alergické reakcie (kožná vyrážka, svrbenie, žihľavka), asténia (slabosť, únava).

Interakcia s inými liekmi

Sirup Orvirem znižuje účinnosť antiepileptík.

Adsorbenty, spojivá a povlakové činidlá znižujú absorpciu rimantadínu.

Paracetamol a kyselina askorbová znižujú maximálnu koncentráciu rimantadínu v krvnej plazme o 11%.

Cimetidín znižuje klírens rimantadínu o 18%.

Forma uvoľnenia a doba použiteľnosti Orvirem

Sirup je dostupný vo fľašiach z tmavého skla alebo polyetyléntereftalátu (termoplast) 100 ml. Čas použiteľnosti - 3 roky, skladovať na tmavom mieste pri teplote neprevyšujúcej 25 ºС.

Informácie o lieku sa poskytujú na základe návodu na použitie lieku uvedeného v Štátnom registri liekov.

Orvirem - cena

Cena za detský sirup Orvirem sa pohybuje od 245 do 780 rubľov.

Úžasne účinné.

Môj syn začal byť chorý od 8 mesiacov. Nemáme čas na zotavenie sa z jedného boľstva, iný začína. Každý mesiac ublížil. A keď som išiel do záhrady, nevyšiel som z nemocnice. No, naši lekári predpísali antivírus okamžite Viferon, Anaferon alebo Ergoferon, ale už im prestali pomáhať. A choroba rýchlo srazila naše dieťa. Akonáhle som prišiel na návštevu mojej matky a poradila Orvirovi, nepripojila som veľký význam, ale vzala som to. Po dvoch týždňoch, syn je po teplote, a vždy má teplotu 39, vystupuje veľmi zle a bude držať po dobu najmenej 3 dni, takže budete musieť vždy piť antibiotiká. Samozrejme, zavolala som lekára, ale už dobre viem, že predpíšu antivírusové lieky. Vytiahla Orvirema, prečítala si pokyny, nepozrela sa na vek, ale počítala s kilogrammi, aby sa nepreplácala s liekom, je tam varovanie. Všeobecne sa získa 10 ml. Sirup. Lekár prišiel, povedal, že rimantadín, a Orvirem na ňom založené, zaobchádza len s chrípkou A, ale ak chcete piť, každý 10 ml, potom sme vážili 13 kg. Vo večerných hodinách opäť febrifuge. Aké bolo moje prekvapenie, keď nie v noci, nie ráno, ani na druhý deň, teplota môjho syna neprekročila 37,5 a večer druhého dňa sa úplne vrátila do normálu. Po 3 dňoch bolo moje dieťa prakticky zdravé, po 5 dňoch odišiel do materskej školy. Teraz som si všimol nejaký druh infekcie, snot v dieťati, okamžite sirup pre prevenciu, pah-pah nie je chorý. Dokonca aj keď jeho babička mala chrípku a my sme museli žiť s ňou, dala svojmu synovi Orviremu na profylaxiu, nedostala sa chorá, ale vždy sa mu z toho stala choroba.
Kontraindikované u detí mladších ako jeden rok. A dávajte pozor na dávkovanie, je lepšie dávať menej.
Cena až 300 rubľov. Fľaše dostatočne na priebeh liečby.

Komentáre

Dali sme nejakú alergiu. Tu si myslím, že sa to môžem pokúsiť poslúžiť.. Teraz sme len „zvládli“ ďalšie antibiotikum. (všetko je komplikované obštrukčnou bronchitídou)

Z nejakého dôvodu nepochybujem, že môže spôsobiť alergie, máme šťastie v tomto zmysle. A dávam dávku menej, než je uvedené v odporúčaniach, je to veľmi ťažký liek Remantadin. Môžete sa pokúsiť znížiť dávku. Tu máme polovicu chorých a môj chov vďaka Orviremu.. Nemali sme liečbu bronchitídy antivírusom. V tomto prípade nám pomohol Laszolvan (nebulizér) s antibiotikami. A individuálne nepomohlo.

Otvorili sme kanál v Yandex Zen. Odoberať!

ORVIREM recenzie

ORVIREM recenzie

Ceny ORVIREM v lekárňach

Analógy ORVIREM

NOVIRIN

Návod na použitie
od 85 UAH
355,856 zobrazenie

Kagocel

Návod na použitie
od 188 UAH
279810 zobrazenie

ingavirin

Návod na použitie
od 104 UAH
210855 zobrazenie

Allokin-ALPHA

Návod na použitie
od 2715 UAH
175480 zobrazenie

Panavir

Návod na použitie
od 190 UAH
153337 zobrazenie

Orvirem - recenzie

Celkové hodnotenie: 12

09.12.2017

Antivírusový, ale vzdorujúci.

Liek Orvirem je antivírusový, takže som mu odporučil, aby ho dal svojej dcére, ktorá chodí do materskej školy.

09.12.2017

Toto je skutočný štít zo všetkých sezo.

Chcem sa s vami podeliť o svoje dojmy z prípravku Orvirem, ktoré dávam deťom hneď, ako sa objaví perie.

09.12.2017

Prevencia proti sezónnym e.

Začala sa sezónna epidémia ARVI a chrípky. Deti chodia do materskej školy a do školy. A aby som sa vyhla chorobe, ktorú im dávam.

09.12.2017

Sirup má mnoho vedľajších účinkov.

Koľkokrát som si myslel, že tentoraz chlad bude obchádzať moje deti? Ale stále chorý s SARS. Takže v tom r.

09.12.2017

Sirup vyvolal alergie.

Počas choroby najstaršej dcéry lekár predpísal až tri antivírusové lieky. Je dobré, že lekáreň pracovala gramotne.

09.12.2017

Znižuje zápalovú reakciu.

Moje dieťa má dlhú adaptáciu na materskú školu. V žiadnom prípade nemôže prejsť všetkými chorobami, ktoré má priateľ.

09.12.2017

Vytvrdené za tri dni

V poslednej dobe sa zvyčajné prostriedky, ktorými som liečil deti pred nachladnutím, rýchlo pomáhali a vyrovnávali sa s nimi.

09.12.2017

Myslím, že najlepší antivírus.

Vždy si myslel, že počas chladu je najlepšie piť antibiotiká. Ale ako sa ukázalo v našej dobe, najlepšie zo všetkého je O.

09.12.2017

Žiadne problémy s príjmom

Ak sú ešte rodičia, ktorí nepočuli o objednaní ako ja, potom sa zoznámime - to je nádherný antivírusový otec.

09.12.2017

V materskej škole s Orvirem

Najsmutnejšou vecou je, že nie je možné vyhnúť sa tomu, aby sa niekto v prvých mesiacoch školskej dochádzky vyhýbal nikomu.

09.12.2017

Je to škoda, o ktorej som nepočul.

Nikdy som nepočul o priateľoch z priateľov, tiež si nepamätám veľa o reklame v televízii, takže naše prvé stretnutie.

8. decembra 2017

Nemenim to na iné.

Orvirem je nádherný antivírusový sirup pre deti, z ktorých väčšina je pozitívna. Pridám a.

Recenzia Orvirem

Forma uvoľnenia: Sirup

Analógy Orvirem

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 7 rubľov. Analógovo lacnejšie o 269 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 7 rubľov. Analógovo lacnejšie o 269 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 38 rubľov. Analógovo lacnejšie o 238 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 39 rubľov. Analógovo lacnejšie o 237 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 39 rubľov. Analógovo lacnejšie o 237 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 45 rubľov. Analógovo lacnejšie o 231 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 60 rubľov. Analógovo lacnejšie o 216 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 74 rubľov. Analógovo lacnejšie o 202 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 74 rubľov. Analógovo lacnejšie o 202 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 83 rubľov. Analógovo lacnejšie o 193 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 88 rubľov. Analógovo lacnejšie o 188 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 91 rubľov. Analógovo lacnejšie o 185 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 120 rubľov. Analógovo lacnejšie o 156 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 122 rubľov. Analógovo lacnejšie o 154 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 123 rubľov. Analógovo lacnejšie o 153 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 124 rubľov. Analógovo lacnejšie o 152 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 128 rubľov. Analógovo lacnejšie o 148 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 131 rubľov. Analógovo lacnejšie o 145 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 138 rubľov. Analógovo lacnejšie o 138 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 147 rubľov. Analógovo lacnejšie o 129 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 149 rubľov. Analógovo lacnejšie o 127 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 152 rubľov. Analóg je lacnejší o 124 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 155 rubľov. Analógovo lacnejšie o 121 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 157 rubľov. Analógovo lacnejšie o 119 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 159 rubľov. Analógovo lacnejšie o 117 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 161 rubľov. Analógové lacnejšie na 115 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 169 rubľov. Analógovo lacnejšie o 107 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 174 rubľov. Analógovo lacnejšie o 102 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 191 rubľov. Analóg je lacnejší o 85 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 191 rubľov. Analóg je lacnejší o 85 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 199 rubľov. Analógovo lacnejšie o 77 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 215 rubľov. Analógovo lacnejšie o 61 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 245 rubľov. Analógovo lacnejšie o 31 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 245 rubľov. Analógovo lacnejšie o 31 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 260 rubľov. Analógovo lacnejšie o 16 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 292 rubľov. Analog drahšie o 16 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 296 rubľov. Analóg je drahší za 20 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 311 rubľov. Analog je drahšie 35 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 325 rubľov. Analog drahšie o 49 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 329 rubľov. Analog drahšie o 53 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 390 rubľov. Analog drahšie na 114 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 432 rubľov. Analog drahšie o 156 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 456 rubľov. Analog je drahší pre 180 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 482 rubľov. Analog drahšie o 206 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 495 rubľov. Analog drahšie o 219 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 540 rubľov. Analog drahšie o 264 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 550 rubľov. Analog drahšie na 274 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 667 rubľov. Analog drahšie na 391 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 682 rubľov. Analog viac o 406 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 707 rubľov. Analog drahšie na 431 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 983 rubľov. Analog drahšie o 707 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 1180 rubľov. Analog drahšie na 904 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena je od 1519 rubľov. Analóg je drahší na 1243 rubľov

Návod na použitie Orviremu

Registračné číslo:

N P N000044 / 01 zo dňa 03.20.08

Obchodný názov lieku:

Medzinárodný nechránený názov:

zloženie:

Lžička (5 ml) obsahuje 10 mg hydrochloridu rimantadínu a 3 g cukru.

Popis.

Sirup ružovej alebo svetlo červenej farby, sladká chuť s horkou chuťou.

Indikácie na použitie.

Prevencia a včasná liečba chrípky u detí starších ako 1 rok.
Profylaxia Rimantadine môže byť účinná pri kontakte s ľuďmi, ktorí sú chorí doma, keď sa infekcia šíri v uzavretých kolektívoch a je vystavená vysokému riziku vzniku ochorenia počas epidémie chrípky.

Kontraindikácie:

akútne ochorenie pečene; akútne a chronické ochorenie obličiek; hypertyreóza; tehotenstvo a dojčenie; deti do 1 roka; Precitlivenosť na rimantadín a zložky lieku.

Dávkovanie a podávanie

Terapeutická schéma:

Algirem sa užíva perorálne po jedle, pitnej vode, podľa nasledujúcej schémy: pre deti od 1 do 3 rokov - 1 deň 10 ml (2 čajové lyžičky) sirupu (20 mg hydrochloridu rimantadínu) 3-krát denne (denná dávka 60 mg) t ; 2 a 3 dni - 10 ml 2-krát denne (denná dávka - 40 mg); 4 dni - 10 ml raz denne (denná dávka 20 mg). Deti od 3 do 7 rokov: 1 deň - 15 ml (3 čajové lyžičky) sirupu (30 mg) 3-krát denne (denná dávka - 90 mg); 2 a 3 dni - 3 čajové lyžičky 2-krát denne (denná dávka 60 mg); 4 dni - 3 lyžičky raz denne (denná dávka 30 mg).

Preventívna schéma:

Na profylaxiu sa Algirem používa: pre deti od 1 roka do 3 rokov - 10 ml (2 čajové lyžičky) sirupu (20 mg) raz denne, pre deti od 3 do 7 rokov - 15 ml (3 čajové lyžičky) sirupu ( 30 mg) raz denne počas 10-15 dní v závislosti od zdroja infekcie.
Varovanie! Denná dávka rimantadínu by nemala prekročiť 5 mg na kg telesnej hmotnosti.

Vedľajšie účinky

Liek je zvyčajne dobre tolerovaný. Niekedy je: z gastrointestinálneho traktu: nauzea, vracanie, bolesť v epigastriu, flatulencia, anorexia; na strane centrálneho nervového systému: bolesť hlavy, závraty, nespavosť, neurologické reakcie, zhoršená koncentrácia; iné: hyperbilirubinémia, alergické reakcie (kožná vyrážka, svrbenie, žihľavka atď.), asténia.

Špeciálne pokyny.

Použitie Algiremu môže zhoršiť chronické komorbidity. U pacientov s epilepsiou s použitím rimantadínu sa zvyšuje riziko vzniku epileptických záchvatov.
Sirup obsahuje 60% cukru, čo je potrebné zvážiť pri predpisovaní lieku pacientom s diabetes mellitus.

Interakcia s inými liekmi.
Ak užívate akékoľvek iné lieky, pred užitím algiremu sa poraďte so svojím lekárom.

Formulár vydania:

0,2% sirupu vo fľašiach po 100 ml.

Podmienky skladovania

Na tmavom mieste.
Uchovávajte mimo dosahu detí.
Pred použitím pretrepte.

Čas použiteľnosti

2 roky.
Nepoužívajte po dátume exspirácie uvedenom na obale.

Podmienky predaja lekární:

na lekársky predpis.

výrobca

CJSC "Corporation Olifen"
Uznesením Masterlek CJSC, Rusko.

Orvirem pre deti: recenzie a pokyny

Deti, najmä tí, ktorí navštevujú školy a predškolské zariadenia, veľmi často lovia rôzne vírusové ochorenia vrátane chrípky. Veľmi populárny liek na prevenciu a liečbu chrípky u detí je liek Orvirem, ktorý v tomto článku podrobne zvažujeme.

Čo je to Orvirem sirup pre deti, čo sa uvádza v jeho návode na použitie, aké sú analógie tohto nástroja a aké recenzie o ňom nechávajú zákazníkov - čítajte ďalej.

Zloženie a uvoľňovacia forma

Na farmaceutickom trhu je tento liek prezentovaný v jednej dávkovej forme - viskózny ružový sirup so sladkou jahodovou príchuťou. Tento sirup sa predáva v tmavých sklenených fľašiach po 100 ml.

Hlavnou účinnou zložkou lieku Orvirem je hydrochlorid rimantadínu, ktorý predstavuje 2 mg na 1 ml sirupu. Okrem toho sa domnievame, že tento nástroj obsahuje tieto ďalšie zložky: alginát sodný, farbivo pre potraviny, cukor, čistená voda.

Princíp činnosti

Orvirem je jedným z antivírusových liekov, pretože jeho účinná látka rimantadín nepriaznivo ovplyvňuje vírus chrípky skupiny A (je najrozšírenejšia a choroby, ktoré spôsobuje, sú najťažšie). Takže, rimantadín:

  • zabraňuje prenikaniu genetického materiálu patogénneho vírusu do cytoplazmy zdravej bunky;
  • zabraňuje šíreniu vírusových častíc v tele a blokuje ich uvoľňovanie z infikovaných buniek.

Najvýraznejší terapeutický účinok užívania tohto lieku je pozorovaný u pacientov, ktorí ho začali používať počas prvých 7 hodín po objavení prvých príznakov ochorenia. Ak vo všeobecnosti začneme užívať tento liek 1 - 2 dni pred objavením sa prvých príznakov, potom sa podľa uskutočneného výskumu choroba nemusí vyskytnúť vôbec, alebo môže byť extrémne mierna.

svedectvo

Indikácie pre použitie tohto lieku sú prevencia a liečba chrípky skupiny A u detí. Preto sa odporúča prevencia tohto lieku, ak:

  • kontakt s chorou osobou doma;
  • pravidelná prítomnosť v uzavretom tíme počas aktívneho šírenia rôznych chorôb;
  • epidémie chrípky.

Ako staré môžete užívať deti

Antivírusový sirup Orvirem, podľa inštrukcií povolených na použitie len tým deťom, ktoré už 1 rok.

Kontraindikácie, pravdepodobné vedľajšie účinky, predávkovanie

Príjem nami posudzovaného lieku je kontraindikovaný na:

  • individuálnu neznášanlivosť aspoň jednej z jej zložiek;
  • rôzne ochorenia obličiek a pečene;
  • tyreotoxikóza (stav, pri ktorom sa zvyšuje množstvo hormónov produkovaných štítnou žľazou);
  • intolerancia fruktózy;
  • vek do jedného roka;
  • tehotenstva;
  • dojčenie.

S opatrnosťou a len so súhlasom lekára môže Orvirem používať u detí, pacientov: t

  • epilepsia, pretože sa zvyšuje riziko napadnutia pri jeho konzumácii;
  • diabetes mellitus.

Medzi jeho možné vedľajšie účinky možno identifikovať:

  • nevoľnosť, vracanie, bolesť brucha, flatulencia;
  • bolesti hlavy, závraty, poruchy spánku, poruchy koncentrácie;
  • vyrážka, svrbenie, žihľavka;
  • hyperbilirubinémia atď.

Doteraz neboli identifikované žiadne prípady predávkovania s uvažovaným sirupom.

Dávkovanie a podávanie

Tento liek sa užíva výlučne po jedle, a ak je to potrebné, možno ho umyť prevarenou vodou. Liečebný režim pre Orvirem sirup je opísaný v jeho návode a je nasledovný: t

  • od 1 do 3 rokov - 2 lyžičky (10 ml) / 3-krát (v prvý deň), 2 čajové lyžičky (10 ml) / 2-krát (v 2. a 3. deň), 2 čajové lyžičky lyžice (10 ml) / 1 krát (4. deň);
  • od 3 do 7 rokov - 3 čajové lyžičky (15 ml) / 3-krát (v prvý deň), 3 čajové lyžičky (15 ml) / 2-krát (v 2. a 3. deň), 3 čajové lyžičky lyžicu (15 ml) / 1 krát (4. deň).

Aby sa zabránilo tomuto lieku je predpísané v týchto dávkach: t

  • od 1 do 3 rokov - 2 čajové lyžičky (10 ml) denne;
  • od 3 do 7 rokov - 3 čajové lyžičky (15 ml) denne.

Trvanie prevencie je spravidla do 15 dní.

Kompatibilita s inými liekmi

V návode na použitie sa uvádza, že sa neodporúča kombinovať liečbu s Orviremom: t

  • antiepileptiká (rimantadín znižuje ich účinnosť);
  • adsorbenty, ako aj väzbové a obaľujúce látky, ktoré zabraňujú jeho úplnej absorpcii;
  • činidlá na okysľovanie moču (napr. s acetazolamidom), ktoré sťažujú odstraňovanie rimandatínu z tela;
  • paracetamol a kyselina acetylsalicylová, ktoré znižujú koncentráciu účinnej látky v krvi.

analógy

Takže analógy sirupu Orvirem v boji proti chrípke A sú:

  • Remavir (schválený na použitie od 1 roka);
  • Remantadin-KR (schválený na použitie od 7 rokov);
  • Ergoferon (schválený na použitie od 6 mesiacov);
  • —Arbidol— (schválené na použitie od 6 rokov);
  • —Kagocel— (schválený na použitie od 3 rokov).

recenzia

olga:

Ako nezávislý liek je liek Orvirem pomerne slabý (ako mi povedal lekár), ale v komplexnej terapii na liečbu chrípky, ktorá je nevyhnutná. S ním všetky nepríjemné symptómy prechádzajú oveľa rýchlejšie.

Marina:

Tento liek sme napríklad predpisovali, keď môj jednoročný syn zdvihol infekciu spôsobenú rotavírusom. Pili 5 dní, všetko je v poriadku. Vďaka príjemnej chuti ho syn bez problémov prijal.

Snezana:

Tento sirup mi nepomohol ani pri prevencii, ani pri liečbe vírusu. Možno práve nie naše.

Carolina:

Môj manžel a ja sme zachránili Remantadin po mnoho rokov pre akékoľvek prejavy vírusových ochorení, a potom som sa dozvedel, že podobný liek existuje pre deti - Orvirem sirup. Vynikajúci nástroj na prevenciu a liečbu chrípky. Ale je tu jedna nuancia: sirup by mal byť prijatý čo najskôr po objavení aspoň nejakého náznaku chrípky, inak to nebude účinné.

Catherine:

Tento liek sme kúpili čisto náhodou: náš lekárnik nám poradil výmenou za liek, ktorý nám bol predpísaný, ale nebol k dispozícii. Pili sme to presne podľa schémy uvedenej v návode. Mimochodom, toto je jeden z mála liekov, ktoré dieťa súhlasí s dobrovoľným užívaním (je to chutné, áno). Zlepšenia sa stali viditeľnými na tretí deň a potom sa choroba úplne ustúpila.

Video o sirupe Orvirem pre deti

V tomto videu uvidíte, čo kvalifikovaní odborníci na infekčné choroby pediatrov hovoria o posudzovanom zdravotníckom zariadení.

Prečítajte si ďalšie účinné antivirotiká pre deti.

Orvirem sirup

Orvirem - antivírusový liek. Používa sa na prevenciu a liečbu počiatočného štádia vývinu chrípky A, vr. v pediatrickej praxi od 1 roku života.

Zistilo sa, že použitie Orviremu môže skrátiť trvanie klinických príznakov chrípky o 3 - 3,5 dňa. Počas štúdie sa nezistili žiadne signifikantné zmeny v indexoch periférnej krvi. Patologické zmeny v moči neboli zistené. Pre účinnú prevenciu chrípky je liek dostačujúci na použitie 2-3 dni pred nástupom príznakov.

Pre účinnú liečbu má Orvirem začať užívať 6-7 hodín po nástupe klinických príznakov ochorenia.

Klinicko-farmakologická skupina

Obchodné podmienky pre lekárne

Je vydaný na lekársky predpis.

Koľko stojí Orvirem sirup v lekárňach? Priemerná cena je na úrovni 310 rubľov.

Forma uvoľnenia a zloženie

Suspenzia sa pripraví v 100 ml nádobe z hnedého skla. Liek má konzistenciu hustého, viskózneho sirupu červenej a ružovej farby, má horkú chuť. 5 ml (jedna čajová lyžička).

  • 5 ml sirupu obsahuje rimantadín hydrochlorid - 10 mg, pomocné látky (cukor, voda, alginát sodný, E122).

Farmakologický účinok

Antivírusové liečivo. Rimantadín je adamantánový derivát; účinné proti rôznym kmeňom vírusu chrípky A (najmä typu A2). Keďže je rimantadín slabou bázou, pôsobí tak, že zvyšuje pH endozómov, ktoré majú membránu vakuol a obklopujúce vírusové častice po vstupe do bunky. Prevencia okyslenia v týchto vakuolách blokuje fúziu vírusového obalu s membránou endozómu, čím sa zabraňuje prenosu vírusového genetického materiálu do cytoplazmy bunky. Rimantadín tiež inhibuje uvoľňovanie vírusových častíc z bunky, t.j. prerušuje transkripciu vírusového genómu.

Vymenovanie rimantadínu v priebehu 2 - 3 dní pred a 6 - 7 hodín po nástupe klinických prejavov chrípky typu A znižuje výskyt, závažnosť symptómov a stupeň sérologickej odpovede. Niektoré terapeutické účinky sa môžu vyskytnúť aj vtedy, ak sa rimantadín predpisuje do 18 hodín po objavení sa prvých príznakov chrípky.

farmakokinetika

Po požití so syrom sa Orvirem pomaly, ale takmer úplne vstrebáva v čreve a dosahuje maximálnu plazmatickú koncentráciu v priebehu 1-4 hodín. Jeho spojenie s plazmatickými proteínmi je 40%, distribučný objem je 289 l / kg.

Liek sa metabolizuje v pečeni, polčas u detí vo veku 4-8 rokov je 13-38 hodín. Približne 90% lieku sa vylučuje močom, 15% v nezmenenej forme, zvyšok vo forme metabolitov.

Indikácie na použitie

Odborníci odporúčajú predpisovať sirup, ak je dieťa v kontakte s pacientom. Včasný začiatok lieku pomáha zmierniť priebeh ochorenia, predchádza komplikáciám a urýchľuje zotavenie.

V ktorých prípadoch je liek indikovaný:

  1. Liečba chrípky. Aktívne pôsobí proti kmeňu vírusu A u detí od jedného roka, je obzvlášť účinný v ranných hodinách ochorenia.
  2. Prevencia chrípky u detí v období epidémie av prítomnosti infikovaných v detských skupinách doma.

Predpokladá sa, že Orvirem nielen dobre zvláda chrípkové stavy, ale je účinný aj pri liečbe iných akútnych respiračných vírusových infekcií. Bolo však klinicky dokázané, že pri iných akútnych vírusových infekciách dýchacích ciest je Orvirem neúčinný.

kontraindikácie

Je zakázané používať liek:

  • pre deti od jedného roka;
  • s individuálnou neznášanlivosťou jednotlivých zložiek;
  • závažné ochorenia obličiek a pečene (treba konzultovať s lekárom);
  • diabetes mellitus môže byť tiež dôvodom na odmietnutie terapeutického sirupu (niekedy jednoducho znižuje dávku Orviremu);
  • počas laktácie a laktácie (aktívne zložky liečiva môžu nepriaznivo ovplyvniť tvorbu plodu alebo vývoj už narodeného dieťaťa).

Dávkovanie a spôsob použitia

Návod na použitie naznačuje, že sirup Orvirem sa má užívať perorálne po jedle s vodou.

Odporúčaný liečebný režim pre deti vo veku 1-3 rokov podľa dňa:

  • 1. deň: 2 hodiny lyžica (10 ml / 20 mg) sirupu 3-krát denne, maximálna dávka - 60 mg;
  • 2-3 dni: 2 hodiny lyžica (10 ml / 20 mg) sirupu 2-krát denne, maximálna dávka - 40 mg;
  • 4. deň: 2 hodiny lyžica (10 ml / 20 mg) sirupu 1 krát denne, maximálna dávka - 20 mg.

Odporúčaný liečebný režim pre deti vo veku od 3 do 7 rokov:

  • 1. deň: 3 hodiny lyžica (15 ml / 30 mg) sirupu 3x denne, maximálna dávka - 90 mg;
  • 2-3 dni: 3 hodiny lyžica (15 ml / 30 mg) sirupu 2-krát denne, maximálna dávka - 60 mg;
  • 4. deň: 3 hodiny lyžica (15 ml / 30 mg) sirupu 1 krát denne, maximálna dávka - 30 mg.

Odporúčaný liečebný režim pre deti vo veku od 7 do 14 rokov:

  • 1. deň: 4 hodiny lyžica (20 ml / 40 mg) sirupu 3x denne, maximálna dávka - 120 mg;
  • 2-3 dni: 4 hodiny lyžica (20 ml / 40 mg) sirupu 2-krát denne, maximálna dávka - 80 mg;
  • 4. deň: 4 hodiny lyžica (20 ml / 40 mg) sirupu 1 krát denne, maximálna dávka - 40 mg.

Orvirem profylaktické stretnutie pre deti:

  • deti vo veku 1-3 rokov: 10 ml 1 krát denne;
  • Deti od 3 do 7 rokov: 15 ml 1 krát denne;
  • Deti 7-14 rokov: 20 ml 1 krát denne.

Trvanie profylaktickej liečby Orviremom je 10 - 15 dní v závislosti od zdroja infekcie.

Maximálna denná dávka pre deti - 5 mg na kilogram telesnej hmotnosti.

Vedľajšie účinky

Vo väčšine prípadov je Orvirem Syrup dobre tolerovaný deťmi a dospelými, ale niekedy môžu byť pozorované niektoré nežiaduce reakcie: t

  1. Na strane gastrointestinálneho traktu: Útoky na zvracanie a vracanie, bolesť v epigastrickej oblasti, nadúvanie, anorexia.
  2. Zo strany centrálneho nervového systému: bolesť hlavy, závraty, problémy so spánkom, strata koncentrácie.
  3. Na kožu: vyrážka, svrbenie, žihľavka.

predávkovať

Informácie o prípadoch predávkovania drogami nie sú k dispozícii.

Špeciálne pokyny

Skôr ako začnete liek používať, prečítajte si špeciálne pokyny:

  1. Keď epilepsia zvyšuje riziko vzniku epileptického záchvatu.
  2. Možno vznik vírusov rezistentných na liečivá.
  3. Pri užívaní lieku môže dôjsť k exacerbácii chronických komorbidít.
  4. Sirup obsahuje 60% sacharózy, ktorá sa má zvážiť pri predpisovaní lieku pacientom s diabetes mellitus.

Liekové interakcie

Pri používaní lieku musí byť zohľadnená interakcia s inými liekmi:

  1. Cimetidín znižuje klírens rimantadínu o 18%.
  2. V kombinácii s použitím kyseliny acetylsalicylovej paracetamol znižuje hodnotu Cmax rimantadínu o 11%.
  3. Pri kombinácii Orvirem znižuje účinnosť antiepileptík.
  4. Pri súčasnom užívaní adsorbenty, spojivá a povlakové činidlá znižujú absorpciu rimantadínu.
  5. Lieky, ktoré okysľujú moč (acetazolamid, hydrogenuhličitan sodný), zvyšujú účinnosť rimantadínu v dôsledku zníženia jeho vylučovania obličkami.

recenzia

Zozbierali sme niektoré recenzie rodičov používajúcich sirup Orvirem:

  1. Oksana. Ide o rovnaký rimantadín, ale len v kvapalnej forme. Aplikované "Orvirem" pre účely nášho pediatra, keď syn ochorel po návšteve materskej školy. Liek je naozaj dobrý, pomohol rýchlo priviesť dieťa na nohy. Trvalo striktne podľa schémy (je špecifikovaná v návode), nespôsobovala alergie a nezaznamenala žiadne iné vedľajšie účinky. Cena je omnoho vyššia ako cena rimatnadínu vo forme tabliet. Ale v Orvirem (sirup) je dávkovanie benígnejšie, určené pre deti.
  2. Catherine. Lekár predpísal moju dcéru, Orvirem, na liečbu chrípky vo veku 6 rokov. Čítal som veľa pozitívnych recenzií o tomto lieku. Choroba dieťaťa bola ťažká, horúčka, silný kašeľ, liek dával deťom 3 p./deň päť dní v rade s Ingavirinom. Drogy pomohli, dieťa rýchlo pokračovalo v opravách.
  3. Milovať. Moja vnučka je stará 2,5 roka, od októbra začali chodiť do materskej školy. Chodili sme dva dni, boli sme chorí dva týždne, boli prakticky chorí počas celého novembra, užívali Tsitovir, a už keď šli trikrát, aby ochoreli, lekár predpísal antivírusový liek Orvirem, ktorý varoval, že by mohla byť alergia. Je to sladký sirup pre deti proti chrípke, prechladnutiu a tiež ako profylaktický, s príjemnou vôňou, karmínovou farbou. Nemali sme alergie, droga naozaj pomáha. Pohodlná čiapka na fľašu, ale nie je naberačka, a nie lacná. Môžete si vziať s rokmi, striktne podľa schémy na štyri dni, už ráno sa teplota už nezvyšovala. Považujem ho za veľkého pomocníka a plavčíka.

analógy

Medzi analógmi lieku Orvirem, ktoré sú zastúpené na farmaceutickom trhu, treba zdôrazniť nasledovné: t

  1. Rimantadine. Analógová ruská výroba Orvirem, vyrábaná vo forme tabliet. Hlavným rozdielom medzi rimantadínom je vysoká koncentrácia účinnej látky, ktorá vám umožňuje predpisovať liek na liečbu chrípky deťom starším ako 7 rokov. Pre prevenciu tejto drogy sa spravidla používa len u adolescentov nad 12 rokov. Pri dlhodobom používaní je možný hepatotoxický účinok.
  2. Rimantadine-Neo. Homeopatický liek (sirup) sa predpisuje novorodencom a malým deťom na prevenciu akútnych respiračných vírusových infekcií. Výhodou lieku je jeho dobrá tolerancia k malým deťom, absencia kontraindikácií použitia a vedľajších účinkov.

Existuje oveľa viac podobných antivírusových liekov na ich účinky na telo:

  • Kagocel. Takéto antivírusové pilulky stimulujú produkciu interferónu a sú žiadané o lézie herpes vírusov, chrípkového vírusu a iných infekcií. Deti sú predpísané tento liek od veku troch rokov. Je tiež možné použiť na profylaxiu, napríklad, ak dieťa 4-5 rokov navštevuje materskú školu počas sezóny ARVI.
  • Amiksin. Tieto tablety obsahujúce tilorón pôsobia na vírusy herpesu, chrípky, hepatitídy a iných patogénov. Môžu byť predpísané od veku 7 rokov a často sa používajú v profylaktickej prevencii proti SARS a chrípke v zimnom období.
  • Ingavirin. Tieto kapsuly majú nielen antivírusový účinok, ale aj protizápalový účinok. Používajú sa od veku 13 rokov pri liečbe parainfluenza, adenovírusovej infekcie, chrípky a iných infekcií.
  • Arbidol. Takýto liek má imunostimulačný a antivírusový účinok, preto sa používa pri liečbe rotavírusovej infekcie, chrípky, ARVI a iných ochorení. Je to obalené tablety, prášok na suspenziu a kapsuly. Liek s dávkou 50 mg je povolený pre deti staršie ako 3 roky a od veku šiestich rokov sa používa dávka 100 mg.

Pred použitím analógov sa poraďte so svojím lekárom.

Skladovacie podmienky a trvanlivosť

Orvirem uchovávajte na suchom mieste pri izbovej teplote. Čas použiteľnosti nie je dlhší ako 3 roky. Po dátume exspirácie nie je liek vhodný na použitie.